Resum del Ple del 26 de febrer del 2024

Celebrem el ple del mes de febrer.

COMISSIÓ DE TERRITORI, MEDI AMBIENT I SEGURETAT PÚBLICA

Ens abstenim en la resolució d’al·legacions i aprovació provisional de la modificació puntual número 3 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per la qualificació d’un equipament religiós.Des de Sumem CUP Banyoles som coherents amb l’antiracisme i no acceptem comportaments ni actituds racistes.

MOCIONS

Votem a favor de la moció de PSC-CIP perquè l’Ajuntament promogui la integració de Banyoles a la llista de ciutats Arbrades del Món promogut per l’Arbor Day Foundation i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura. Igualment, volem traslladar al PSC-CIP que de la mateixa manera que defensen les ciutats verdes i sostenibles, també hem d’apostar per un país sostenible i verd. Per això, els demanem que facin arribar la mateixa coherència al seu partit i que aturin immediatament projectes com el HardRock, el 4t cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat. Projectes que destrueixen el territori, que van en contra la preservació de l’entorn i la biodiversitat i en contra d’aturar el canvi climàtic. Si volem un canvi de model des de la base però també l’hem de voler des de dalt.

PRECS I PREGUNTES

La regidora Sandra Pazos fa referència la crisi permanent en què està immersa la pagesia. Les dificultats per les quals passa el sector són a causa del sistema econòmic capitalista i la globalització que fan que el sector estigui dominat per les grans cadenes de distribució i les grans empreses agroindustrials.

Per això, des dels municipis ens cal posar-nos al costat dels nostres pagesos, no només simbòlicament sinó ajudant-los a assolir les seves reivindicacions, sobretot aquells que estan governant el país i en fan les lleis. Cal que defensem la nostra pagesia, perquè sense, ells avui, no menjaríem.

A continuació, la regidora Zaida Vidal, pregunta què passarà amb l’Escola Camins i la seva suposada fusió amb l’Escola del Pla de l’Ametller. És un tema que tothom en parla, però ningú en sap res, tot són rumors, especulacions… Volem fer constar el nostre malestar per com des de l’Ajuntament no hem vist una implicació i un posicionament més vehement, de suport a l’escola afectada i a les seves famílies, davant del departament.

L’equip de govern ha donat en innumerables ocasions l’excusa de la baixa natalitat. Però els hi volem dir: l’Educació no és una mercaderia que es pugui gestionar a partir d’una taula de comptabilitat. Si la natalitat baixa, en lloc de tancar línies i centres, abaixem les ràtios i desmassifiquem les aules.

Necessitem una intenció verdadera de convertir Banyoles en una ciutat educativa.

Deixa un comentari