EL MANIFEST

MANIFEST DE SUPORT

Per una alternativa independentista i d’esquerres a Banyoles

Aquest manifest és el resultat de les inquietuds de diverses banyolines independents, procedents de diversos col·lectius, que incòmodes amb l’actual gestió municipal volem donar suport públic a la candidatura ciutadana conjunta sorgida de Sumem Banyoles i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per a les properes eleccions municipals. Una candidatura amb esperit renovador, que vol aportar aire fresc a l’actual model de ciutat, encallat en la rutina de dècades anteriors, i pretén donar pas a nous projectes que mirin cap al futur, a curt i a llarg termini.

Aquesta candidatura aplega propostes de diversos sectors d’esquerra per tal que la suma de sensibilitats i experiències ben diferents, crei un projecte amb una mirada plural i inclusiva, transversal. 

És per això que, les persones que signem aquest manifest, davant les eleccions municipals del proper 28 de maig, reclamem la necessitat d’una candidatura que presenti un projecte polític, social i econòmic alternatius, una mà estesa als banyolins i banyolines, per una Banyoles… 

+ PARTICIPATIVA, TRANSPARENT I SOBIRANA on tothom tingui les mateixes oportunitats, on tothom sigui escoltat i on les decisions importants sobre els temes de ciutat es prenguin de forma col·lectiva. Una Banyoles on les institucions municipals siguin obertes i clares en la seva relació amb les persones, per acabar amb la visió d’una institució feixuga i allunyada dels problemes i necessitats de les persones. 

Pels sotasignants el Bon Govern ha de procurar que la política compleixi un codi ètic, i això implica una limitació de sous dels càrrecs electes, transparència en les decisions i contractacions fetes i l’elaboració de pressupostos participatius.

+ SOSTENIBLE I COMPROMESA amb el seu entorn natural i que respecti el planeta. Una Banyoles que valori  l’Estany i el seu ecosistema i el protegeixi. Una ciutat on l’estalvi energètic i la millora de l’eficiència de la recollida de residus sigui una prioritat. Una Banyoles que aposti sempre i decididament per les energies renovables, pel consum de productes de proximitat i per una mobilitat sostenible. 

Una Banyoles on es prioritzi circular a peu, en bicicleta i en transport públic, per així minimitzar l’impacte del transport privat.

+ DIVERSA, COHESIONADA I INCLUSIVA on la gent sigui el centre de les polítiques de la ciutat. Una Banyoles que lluiti d’una manera clara, efectiva i real contra la pobresa i que es declari obertament feminista i antiracista. 

Una ciutat que garanteixi la llibertat de ser, fer i pensar de totes les persones, amb tots els colors i personalitats, oberta i integradora. Una Banyoles referent de la igualtat i del reconeixement de la diversitat en l’àmbit social i de convivència. Una ciutat en la qual la diversitat sigui motor de coneixement, d’intercanvi i d’enriquiment personal.

+ COMUNITÀRIA I JUSTA, on sempre es garanteixin els drets i les llibertats de tota la ciutadania. Una ciutat equitativa capaç de desenvolupar polítiques per millorar el benestar col·lectiu, reduir les desigualtats i posar la salut i el dret a viure vides dignes al centre. Per això calen propostes concretes per la defensa dels drets socials, legals i col·lectius, propostes per garantir l’accés a l’habitatge a totes les persones sense exclusió. 

L’única manera de treballar per la seguretat ciutadana és garantir que tothom tingui un habitatge i un treball digne, accés a la salut i a l’educació. La seguretat és posar fi a la violència masclista i combatre els discursos d’odi.

+ EDUCADORA I CULTURAL, una ciutat on l’educació, la cultura i l’esport creïn la base per fomentar la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el creixement humà i intel·lectual dels seus veïns al llarg de tota la vida, sense discriminar ningú per motius de gènere, edat, origen ni recursos econòmics. Una Banyoles on l’educació sigui una via fonamental per aconseguir la plena llibertat, tant col·lectiva com individual. 

Volem que la nostra ciutat sigui educadora i viva, perquè així podrem construir una societat d’individus lliures i conscienciats.

+ RESPONSABLES AMB L’ECONOMIA AL SERVEI DE LES PERSONES i de les seves necessitats per davant dels interessos lucratius i especulatius. Un model que lluiti contra l’atur i la precarietat.

Volem que Banyoles tingui un comerç fort de proximitat, perquè és un mecanisme excel·lent per promoure el desenvolupament local a través de la generació d’ocupació i la generació de riquesa. El comerç ciutadà dona vida als carrers, places i barris de la ciutat i ens dona uns serveis que ens fan ser independents i sostenibles com a ciutat.

+ REPUBLICANA I INDEPENDENTISTA, una Banyoles que acompanyi al poble català fins a la república lliure i sobirana. Com a independentistes, d’esquerres, feministes i ecologistes volem donar suport i treballar, sense renúncies, des de Banyoles per la construcció nacional i de classe. 

Volem una república social i igualitària sota la bandera de la justícia social. Vetllarem per la fraternitat de tots els territoris de parla catalana i per això impulsarem els valors culturals i socials dels Països Catalans, que donen sentit a aquesta candidatura.

Suma’t al manifest!

Aquest manifest i les seves signatures van dirigits exclusivament a la persona destinatària, a la plataforma Sumem CUP Banyoles, i pot contenir informació confidencial. No està permesa la seva reproducció o distribució sense l’autorització expressa del signant. D’acord amb allò establert per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i el nou Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), li informem que les seves dades estan incorporades en un fitxer del qual és titular Sumem CUP Banyoles amb la finalitat de realitzar la gestió que proposa el manifest. Tanmateix, li informem de la possibilitat d’exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades al domicili placeta Sant Pere, 1 de Banyoles. Si no desitja rebre la nostra informació o bé vol cancel·lar la seva signatura, pot contactar amb nosaltres i enviar un correu electrònic a: sumembanyoles@gmail.com