Resum del Ple del 29 de gener del 2024

Celebrem el ple del mes de gener.

COMISSIÓ INFORMATIVA D’ADMINISTRACIÓ I HISENDA

Votem a favor de l’aprovació de la revisió del Padró Municipal d’Habitants de Banyoles referit a 1 de gener de 2023. I recordem a l’Ajuntament que cal actualitzar i adequar a la realitat actual el Pla d’Escolarització Extensiva.

Pensem que és una eina que continua essent necessària i vigent, però que cal que s’ajusti més a les necessitats de cada barri pel que fa a la realitat lingüística i socioeconòmica de les famílies avui dia.

COMISSIÓ DE TERRITORI, MEDI AMBIENT I SEGURETAT PÚBLICA

Votem a favor de l’aprovació de l’acord de cessió de la zona exterior de la Comunitat de Propietaris del Macro edifici Perpinyà-Guimerà a favor de l’Ajuntament de Banyoles. Esperem que aquesta cessió ens porti aquesta reformulació per dignificar la plaça Perpinyà.

PRECS I PREGUNTES

La presentació del projecte de la nova biblioteca el passat 20 de gener es va fer al Museu Darder. Per la rellevància del projecte, creiem que era un espai molt petit, com si es tractés d’un pur tràmit que s’havia de fer. Aquests petits detalls marquen la importància que l’equip de govern dona a la participació ciutadana…

Les obres de l’escola bressol de La Balca, ja a mitjan segon trimestre, les obres no han acabat. Ningú ha contactat amb les famílies afectades

 Des de #SumemCUPBanyoles, volem saber quina és la situació actual de les obres i quina data hi ha prevista per la incorporació dels infants en llista d’espera per aquest gener.

Tampoc sabem si hi ha prevista una data per celebrar el 1r consell escolar municipal… estem a les portes de febrer i no tenim constància que hi hagi cap convocatòria sobre la taula.

 Finalment, en temes medi ambient destaquem dues problemàtiques…

Per una banda, veiem que, després d’una fira o un esdeveniment, l’Ajuntament neteja els carrers amb una cisterna d’aigua, llençant quantitats d’aigua generoses… en plena sequera. Demanem que, si la població ha de fer esforços, també se’n facin des de l’Ajuntament i busquin alternativa.

I, per altra banda, alguns veïns i les mateixes regidores han detectat abocaments de l’empresa banyolina EPSA al rec que passa pel carrer Puigpalter i connecta amb la riera Canaleta. Abocaments d’aigua bruta amb restes de formigó. Aquesta negligència posa en perill l’ecosistema i la vida d’animals.


Hem preguntat:
Si des de l’àrea de Medi Ambient s’ha fet algun informe al respecte?

Si aquest ajuntament preveu aplicar algun tipus de sanció a l’empresa per contaminació dels recs i les aigües?

Quines mesures es prendran des de l’Ajuntament de Banyoles per prevenir que es tornin a produir contaminació de les aigües?

Deixa un comentari